piątek, 12 kwietnia 2019

Rolada serowa

Rolada to bardzo proste a zarazem bardzo efektowne danie. Nadaje się na każdą okazję,a co jest bardzo ważne można ją łatwo podzielić i ładnie podać swoim gościom. Moja propozycja Rolady Serowej to pyszne połączenie smaków świeży szczypiorek daje jej niesamowity smak. Jest idealnym daniem na Wielkanocny ale nie tylko stół, sami spróbujcie :)




Rolada serowa 


Składniki: (na blachę z piekarnika)

600g sera żółtego w plastrach
10 plastrów szynki
pęczek szczypiorku
2 jajka ugotowane na twardo
2 serki kanapkowe po 150g każdy
pół papryki czerwonej
4 rzodkiewki

Blachę z piekarnika wyłóż papierem do pieczenia, ułóż 2-3 warstwy sera żółtego tak aby powstał duży płat, następnie wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 5 minut i wyjmij aby wystygło.
Wszystkie składniki na farsz pokrój w kostkę i połącz ze sobą, posmarować płat sera tym farszem i zwiń ściśle w roladę. Włóż do lodówki na całą noc.


Smacznego :)

Serdecznie zapraszam do inspirującej grupy Zaradne panie domu. Tam dzielimy się ze sobą swoimi patentami jak robić, żeby się nie narobić, ale żeby wyszło dobrze :) ZAPRASZAM :)
 

1 komentarz

  1. Narobiłaś mi apetytu tą roladą :) I tak się zastanawiałam jak zrobiłaś grubą warstwę sera :) Chętnie wyorzystam pomysł

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz :)

TOP