piątek, 5 kwietnia 2019

Kinder Country, bez pieczenia - przepis.

Jestem wielką miłośniczką batoników Kinder Country i może dlatego tak bardzo smakuje mi ciasto, które chcę Was dziś przedstawić. Oprócz tego, że jest przepyszne, robi się je naprawdę szybko. Wyjdzie nawet osobie, która nie ma zdolności cukierniczych, bo ciasto bez pieczenia każdemu wychodzi.


Kinder Country, bez pieczenia - przepis.

Składniki na tortownicę 24 cm:

600ml śmietany 30%
250 g serka mascarpone
250g herbatników
2 białe czekolady,
2 mleczne czekolady,
3 szklanki płatków śniadaniowych Nestle Kangus + garść do dekoracji

Białe czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej, ostudzić.

400ml śmietany ubić na sztywno, dodać serek mascarpone i zmiksować na wolnych obrotach, dodawać pomału przestudzoną białą czekoladę.

Wsypać 3 szklanki płatków Kangus i wymieszać łyżką.

Czekolady mleczne również rozpuścić w kąpieli wodnej i ostudzić.

200ml śmietany ubić na sztywno i dodać do czekolady.

Formę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na dnie herbatniki. Wylać na nie jasną masę, ponownie ułożyć herbatniki i wylać ciemną masę. Wierzch posypać garścią Kangusów.


Chłodzić przynajmniej 2 godziny a najlepiej całą noc.



Smacznego :)

Serdecznie zapraszam do inspirującej grupy Zaradne panie domu. Tam dzielimy się ze sobą swoimi patentami jak robić, żeby się nie narobić, ale żeby wyszło dobrze :) ZAPRASZAM :)



3 komentarze

  1. Gdyby nie mój antytalent kulinarny... :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zrobione, czeka w lodówce. A ja już przebieram nogami :D czy ono powinno potem bez problemu oderwać się od papieru?

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za komentarz :)

TOP