czwartek, 14 lutego 2019

Biszkopt - przepis II

     Biszkopt - przepis II

Jest to przepis dla laików, którym pieczenie ciast nie wychodzi zbyt dobrze. Z tym przepisem powinniście odnieść sukces :) NIe będzie on tak wysoki jak pierwszy, ale jest bardzo smaczny.



 4 jajka
1 szkl. cukru
1 szkl. mąki tortowej
1 tyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki octu

Białka z cukrem ubić, następnie dodawać po jednym żółtku. potem mąkę, proszek do pieczenia i ocet.

Blachę (okrągłą na tort, lub podłużną na inne ciasta) smarujemy smalcem i posypujemy bułką tartą. Wstawiamy ciasto do nagrzanego piekarnika na około 180 stopni na około 35-40 min.

I mamy cudny biszkopt.


Rada: Ja białka oddzielnie ubijam i dodaję na koniec, oczywiście mieszając łyżką delikatnie. Wtedy biszkopt jest bardziej puszysty.






Serdecznie zapraszam do inspirującej grupy Zaradne panie domu. Tam dzielimy się ze sobą swoimi patentami jak robić, żeby się nie narobić, ale żeby wyszło dobrze :) ZAPRASZAM :)

TOP