piątek, 1 marca 2019

Rolada szpinakowa z łososiem - przepis.


Rolada szpinakowa z łososiem to pyszne i wspaniale prezentujące się danie, które zachwyci waszych gości na święta i nie tylko.

Rolada szpinakowa z łososiem - przepis.
Składniki:
450g szpinaku
2 łyżki mąki
4 jajka
400g Serek typu Twój Smak
150 g łososia wędzonego
3 ząbki czosnku
Sól
Pieprz
Gałka muszkatołowa
Oliwki lub papryka marynowana


Szpinak dusić na maśle ok. 30 min, dodać czosnek, sól pieprz i gałkę.
Ostudzić, dodać 2 łyżki mąki i 4 żółtka, wymieszać i dodać pianę ubitą z białek. Mieszać delikatnie łyżką. Równomiernie rozprowadzić na blachę (od piekarnika) i piec 30 min w 180 stopniach.
Upieczoną jeszcze gorącą zawinąć w ścierkę.
Na ostudzone ciasto położyć serki, na serki łososia, na brzegu oliwki lub paprykę i zawinąć w roladę.
Najlepiej przechowywać w foli aluminiowej w lodówce.
Najlepsza jest jak się dobrze schłodzi.

Smacznego :)

Serdecznie zapraszam do inspirującej grupy Zaradne panie domu. Tam dzielimy się ze sobą swoimi patentami jak robić, żeby się nie narobić, ale żeby wyszło dobrze :) ZAPRASZAM :)

Brak komentarzy

Prześlij komentarz

Dziękuję za komentarz :)

TOP